Garderlivet

Når man starter i garden, starter man i det vi kalder for grundskolen. 

I Grundskolen lærer man at spille på sit instrument samt de øvrige værdier der er, ved at være en del af et fællesskab.

Allerede fra starten af, er man med på gaden, dog uden sit instrument. Dette er for at støtte op om det, at høre til i et fællesskab.

Som ny gardist skal du vide, at der ikke er nogen forskel på om du er en dreng eller pige, om du er 5 år eller 25 år, om din hud er hvid eller sort eller om du er genert eller ej. Alle har deres plads i fællesskabet og alle hjælper alle - med glæde.

Du vil opleve, at det foruden dine instruktører også er dine øvrige gardist-venner der hjælper dig.

Når du er blevet god på dit instrument, skal du aflægge en spilleprøve. Dette sker typisk når vi alle er samlet, fx. ved juleafslutningen. Bare rolig, heller ikke her er du alene for alle dine gardist-venner er også oppe på scenen sammen med dig og de bakker dig 100 % op.

Hvis spilleprøven går godt, så får du det vi kalder for en spillesnor.

Måske har du lagt mærke til den snor der hænger på gardisternes uniform? Det er deres spillesnor og beviset på at man nu er klar til at måtte spille på gaden.

Det at måtte spille på gaden og måtte bære uniformen kan godt ske på hver deres tidspunkt. Det at bære uniformen er nemlig et tegn på, at man kan marchere i takt og følge orden, så den kan man godt få før. Indtil da vil du bære din træningsjakke, da vi alle hører til og viser det med at være ens i farverne.

Ud over at måtte spille på gaden, er der også en hel masse andre fortjenester man kan og vil opnå løbende.

Vi tager med til Danmarksmesterskaberne for bygarder, der afholdes hvert andet år og i det modsatte år spiller vi til Svendborg Musikkonkurrence.

Vi deltager i forskellige jubilæer og arrangementer hos de andre garder i landet, når vi har mulighed for det og tager derudover på forskellige ture, både i ind- og udland.

Vi kan også finde på at arrangere hyggeweekender og andre sociale arrangementer, hvor vi måske tager i biografen eller i svømmehallen eller laver noget andet sjovt sammen.

Derudover har vi omkring 10 musikalske arrangementer om året.

Vi træner hver tirsdag fra 15-18.30/20.00, som ny vil du være færdig 18.30, men på sigt vil det være til kl 20.00. Marchtræning ligger som udgangspunkt en gang om måneden på enten en lørdag eller søndag.

Og som noget nyt har vi fjernet aldersgrænsen, så uanset hvad alder og erfaring du har, er du velkommen til at komme og være med og lære at spille et instrument.

Vi håber at du med dette skriv er helt tryg ved at starte hos os, vi glæder os til at møde dig og vise dig rundt i Garden.

Kontakt os endelig, hvis du vil vide mere. Eller spørg en gardist, hvis du møder en på din vej.

De bedste garder hilsner

Ruds Vedby Garden

Klik på linket her, for at tilmelde dig.