Garderlivet

Når man starter i garden, starter man i det vi kalder for grundskolen. 

I Grundskolen lærer man at spille på sit instrument samt de øvrige værdier der er, ved at være en del af et fællesskab.

Allerede fra starten af, er man med på gaden, dog uden sit instrument. Dette er for at støtte op om det, at høre til i et fællesskab.

Som ny gardist skal du vide, at der ikke er nogen forskel på om du er en dreng eller pige, om du er 6 år eller 20 år, om din hud er hvid eller sort eller om du er genert eller ej. Alle har deres plads i fællesskabet og alle hjælper alle - med glæde.

Du vil opleve, at det foruden dine instruktører også er dine øvrige gardist-venner der hjælper dig.

Når du er blevet god på dit instrument, skal du aflægge en spille prøve, dette sker typisk når vi alle er samlet, fx. ved juleafslutningen. Bare rolig, heller ikke her er du alene, alle dine gardist-venner er også oppe på scenen sammen med dig og de bakker dig 100 % op.

Hvis spille prøven går godt, så får du det vi kalder for en spillesnor, du har sikkert lagt mærke til den snor der hænger på gardisternes uniform, det er deres spillesnor og beviset på at man nu er klar til at måtte spille på gaden.

Det at måtte spille på gaden og måtte bære uniformen kan godt ske på hver deres tidspunkt. Det at bære uniformen er nemlig et tegn på, at man kan marchere i takt og følge orden, så den kan man godt få før. Indtil da vil du bære din træningsjakke, da vi alle hører til og viser det med at være ens i farverne.

Ud over at måtte spille på gaden, er der også en hel masse andre fortjenester man kan og vil opnå løbende.

Vi træner hver tirsdag fra 16-18.30/20.00, som ny vil du være færdig 18.30, men på sigt vil det være til kl 20.00 og så har vi marchdag hver anden torsdag fra 16-18 og 'anderledes torsdag' den anden uge. Derud over har vi ca 10 arrangementer om året samt sociale arrangementer.

Vi tager også på diverse turer, nogen gange til udlandet. Disse turer er virkelig minder for livet, dem skal du glæde dig til.

Vi håber at du med dette skriv er helt tryg ved at starte hos os, vi glæder os til at møde dig og vise dig rundt i Garden.

De bedste garder hilsner


Ruds Vedby Garden

Klik på linket her, for at tilmelde dig.